miercuri, 19 noiembrie 2008

Stefan Movila E cu noi


Marturisesc ca inainte de a-i da telefon, am cautat sa aflu cat mai multe despre candidatul la pozitia de parlamentar Stefan Movila pe care ni l-a trimis PNL-ul si care, cel putin in principiu, ar trebui sa ma reprezinte si pe mine, cel dintai dintre pacatosii romani-americani, daca ar fi ales.
Oricum, experienta a fost una dintre cele mai stranii, si o spun cu mare parere de rau, fiindca la un anume moment am avut chiar impresia ca vorbesc cu un om care se crede unsul Bunului Dumnezeu intre noi, romanii de pretutindeni.

Nu stiu cati dintre dumneavoastra ati avut curiozitatea sa vizionati reclamele de pe YouTube, dar va previn ca nici valorile americane nu scapa acestui candidat care declara cat se poate de clar ca, datorita faptului ca America (SUA) nu accepta educatia religioasa in scoli si ca nu respecta suficient de religios sarbatoarea multumirii Thanksgiving day, ea, adica America, este pedepsita cu recesiunea economica de azi (!). Interesanta explicatie, nu? Mai ales pentru un om care se presupune are cunostinta de structura financiara a lumii, cu bunele si relele economiei de piata.

Trebuie sa recunosc ca, desi il admir pentru reusita din tara, unde are conform spuselor lui peste 5,000 de angajati, care acum sunt sub conducerea unui director fiindca Domnia Sa are proprietate in SUA si zice ca traieste aici intre noi, am mari probleme cu felul de gandire pe care l-a exprimat cat se poate de clar.

Frati romani, va previn, si o spun cu sinceritate, acest om crede ca este trimisul Lui Dumnezeu intre noi si ca va avea, nici mai mult nici mai putin, decat 80% din voturile noastre! Mai mult, acest om imi spune mie ca, din voia Atotputernicului, si eu voi vota pentru el din greseala!

Well..., stimate domnule Stefam Movila, poate veti fi surprins, dar poate chiar as vota pentru domnia voastra, din greseala desigur, daca as putea vota. Se face ca eu sunt unul dintre acei romani care, in semn de protest, nu si-au reinnoit pasaportul si care vor chema in judecata Statul Roman pentru incalcarea dreptului constitutional al fiecarui cetatean sa voteze.

Am ascultat mesajul dumneavoastra care, in opinia mea, ramane cel mai ridicol mesaj pseudo-crestin si, simplu, va declar deschis ca NU sunteti alesul lui Dumnezeu intre noi si ca aveti ceva vedenii necurate daca chiar credeti ca sunteti!

Am tot respectul pentru activitatea dumneavaostra din timpul ocupatiei marxiste a Romaniei, cand cred ca ati fost alesul crestinilor care v-au ajutat sa fiti unde sunteti, dar ca reprezentant al romanilor americani nu numai ca va resping, dar va trimit clar si precis sa candidati acolo unde ii aveti cei peste 5,000 de angajati.

Simplu, domnule Stefan Movila, eu unul, roman american traind in USA de peste 30 de ani, NU am nevoie de un reprezentant ca dumneavoastra in Parlamentul Romaniei. In toata perioada interviului nu ati reusit sa raspundeti la nici o necesitate a romanilor americani si, mai ales, din pacate, v-ati rezumat la o totala neavenita blasfemie la adresa credintei afirmand ca in Parlament votul dumneavoastra ar reprezenta voia Lui Dumnezeu!

Si doar asa, pentru ca tot vorbim de cine este cel mai ales, eu va garantez ca mesajul dumneavoastra referiror la un autentic bun roman care a dovedit prin fapte ani dea randul, nu prin vorbe amagitoare, ca este un roman care stie sa aprecieze lucrarea ecumenica a Domnului, si ma refer la Mircea Lubanovici, v-a descalificat din orice pozitie posibila in comunitatea romano-americana. Nici in alti 20 de ani nu veti putea realiza unitatea si buna intelegere intre romani pe care Mircea Lubanovici o face de atata timp intre noi. Simplu, nu intelegeti nimic din viata noastra si, pe deasupra, veniti cu aureola de cel mai mare din parcare si ca vreti sa ne ajutati (dumneavoastra pe noi!) cu sfaturi despre economia de piata!

Indraznesc si va intreb:

Oare ati citit cel putin CV-urile contra candidatilor dumneavoastra inainte de a va auto-intitula alesul lui Dumnezeu?

Si, in mod special, va indrept atentia la CV-ul lui Mircea Lubanovici, unul dintre noi, care nu numai ca stie, dar are si mandatul nostru?

Ma intreb, domnule Stefan Movila:

Oare cine va indeamna cu atata sarguinta sa cereti si sa irositi voturile crestine? Cine v-a trimis intre noi, exilul si emigratia de dupa ’89, de ce si cu ce scop?!

Cui vor fi alocate prin sistem voturile dumneavoastra, fiindca la fel cum maine va rasare soarele, la fel stim ca sunteti doar o diversiune si ca NU aveti nici o sansa sa castigati increderea noastra? De ce il subminati pe singurul candidat autentic al exilului, pe Mircea Lubanovici? De ce va este frica de el in Parlamentul Romaniei?

Recunosc, prima parte a convorbirii noastre a fost un test de rezistenta pentru mine. Va felicit pentru marea expeditie in SUA in urma careia ati ales sa cumparati 17 acri undeva, nu imi amintesc unde. Acum imi spuneti, si sincer nu inteleg cum sa interpretez, ca sunteti unul dintre noi fiindca aveti proprietate in SUA si ca aveti casa frumoasa (!).

Domnule Stefan Movila, problema dumneavoastra este ca nu intelegeti diferenta dintre a avea proprietate si de a avea experienta de emigrant. Una este sa traiesti si sa muncesti intr-o tara ca SUA si sa ajungi sa fii proprietar, investitor sau om de afaceri, si alta este sa vii cu banii castigati in Romania si sa te declari unul dintre noi fiindca v-ati hotarat sa va stabiliti in SUA.

Si cand spun emigrant nu ma refer numai la exil, care stim cu ce pret a fost, dar si la cei noi veniti dupa 1989.

Ma gandesc cum, in ce circumstante si la ce nivel de nestiinta pot exista romani-americani care sa va ofere votul?!

Personal va directionez exact acolo unde sunteti asteptat. Acolo unde aveti, dupa cum declarati cu mandrie, un director care se ingrijeste de cei peste 5,000 de romani care trudesc pentru compania dumneavoastra; la Arad, acolo unde ati facut banii cu care va cumparati proprietati in USA (dreptul dumneavoastra, de altfel, in contextul unei economii de piata globale).

Acolo in Romania, la Arad, sunteti asteptat domnule Stefan Movila! Acolo cereti voturile romanilor, nu aici intre noi, in colegiul 3 circumscriptia 43, numita, nu degeaba, si “groapa cu lei”.
In mod special subliniez cand spun lei, deci “groapa cu lei”, si nu ma refer la moneda nationala romaneasca.

Vasile Bouleanu .
Comentator Politic Independent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu